Feest

3 voordelen die aggregaten bieden voor evenementen

Aggregaten zijn onmisbaar bij heel veel projecten. Denk bijvoorbeeld aan de festivals die in de zomer worden georganiseerd en voorzien moeten worden van stroom, maar ook aan verschillende bouwprojecten die uitgevoerd moeten worden. Aggregaten zijn zelfs onmisbaar in ziekenhuizen, want in het geval dat er een stroomstoring is of de stroom uitvalt, bieden aggregaten de nodige stroom. Ook particulieren kunnen aan deze stroomopwekkers komen. Ga je een evenement organiseren dan is het een onmisbare machine. Alle grootschalige evenementen, maar ook kleine evenementen op afgelegen plekken, hebben stroomaggregaten nodig. Er zijn natuurlijk ook andere opties wat stroomvoorziening betreft, maar aggregaten bieden een aantal voordelen.

Grote hoeveelheden stroom

Aggregaten wekken energie op middels het verbranden van brandstof. In dit blog gaat het dus om aggregaten die stroom opwekken, ook wel stroomaggregaten genoemd. Je kunt bij het huren vaak kiezen uit verschillende groottes, zoals bij Leeborent.nl, zodat je genoeg stroom kunt opwekken. Het grote voordeel van aggregaten is dan ook dat ze heel veel stroom kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan een festival met meerdere podia waarop tegelijkertijd live acts plaatsvinden. Met andere opties wat stroomvoorziening betreft, zoals netstroom of zonnepanelen, kun je niet zomaar alle podia van stroom voorzien. 

Zekerheid en betrouwbaarheid

Een aggregaat werkt aan de hand van twee onderdelen. Het ene is een motor en het andere een generator. De motor gebruikt brandstof, die deze omzet in bewegingsenergie. Dit heet ook wel mechanische energie. De generator gebruik deze mechanische energie om elektriciteit te maken. Een aggregaat is hiermee een krachtige en betrouwbare manier om stroom op te wekken. Let er dus wel op dat je voldoende brandstof hebt aangeschaft om het aggregaat in werking te houden. Daarbij moet je er ook rekening mee houden dat een aggregaat meestal niet compleet weerbestendig is. 

Onafhankelijkheid 

Los van de brandstof ben je met een aggregaat helemaal onafhankelijk in het opwekken van stroom. Daarom ook dat het een onmisbaar element is voor een groot evenement, dat vaak wordt gehouden in de buitenlucht zonder verbinding met het elektriciteitsnetwerk. Zolang je voldoende brandstof hebt, kun je vol vertrouwen je evenement organiseren en heb je geen omkijken naar de elektriciteitsvoorziening. Bij andere stroomvoorzieningen ben je wel afhankelijk van externe factoren, denk aan zonnepanelen die enkel optimaal werken bij zonnig weer.