Feest

Een teamuitje organiseren doe je zo

Teamuitjes kunnen heel leuk zijn. Ze kunnen de band van het team versterken en zorgen voor een frisse wind in het bedrijf. Bovendien is het een leuke manier om elkaar een beetje beter te leren kennen, een beetje gezelligheid in de serieuze werkomgeving te brengen en gewoon iets leuks met elkaar te doen. Wij zijn dan ook groot voorstander van een gezellig teamuitje, nu jij nog. Om dat voor elkaar te krijgen willen we ervoor zorgen dat je weet hoe je een teamuitje organiseert. Op deze manier ben je er klaar voor als het zover is en weet je precies wat je staat te wachten. Als je hieronder verder leest, zul je alles vinden dat je nodig hebt qua praktische tips and tricks om een paar succesvolle teamuitjes te organiseren. 

De basis van een teamuitje

Voordat je begint met het plannen van het teamuitje, is het belangrijk om het doel en de doelgroep te bepalen. Wil je bijvoorbeeld de teambuilding verbeteren of het personeel bedanken voor hun harde werk? En voor wie is het uitje bedoeld? Is het een uitje voor het hele bedrijf of alleen voor een bepaalde afdeling? Het is belangrijk om de doelstellingen van het uitje duidelijk te hebben, zodat je gerichte activiteiten kunt plannen en de juiste locatie en accommodatie kunt kiezen. 

Dit noemen we ook wel de basis van het teamuitje. Waarom? Omdat, als je dit niet op een rijtje hebt, nergens kunt beginnen. Dan kun je net zo goed iets van het internet afplukken en maar gaan kijken of het een beetje een succesverhaal wordt. Kortom, het is onwijs belangrijk dat je iets kiest dat aansluit bij de doelen die je hebt en de doelgroep die je moet bereiken met je uitje. 

Plannen, locaties en nog meer plannen 

Bovendien is het enorm belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met het plannen van wat dingen voor het teamuitje. Doe je dat niet, dan zullen er misschien dingen vol raken of loopt je programma in de soep. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van je teamuitje. De locatie en accommodatie zijn essentieel voor het succes van het uitje. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die geschikt is voor het doel van het uitje en die voldoet aan de behoeften en wensen van degenen die mee gaan. Er zijn tal van opties beschikbaar zoals een hotel, vakantiepark of een conferentiecentrum. Overweeg ook de afstand vanaf het bedrijf en de kosten voor reizen en verblijf. Je kunt daarnaast ook kijken naar de activiteiten die je hier wilt gaan doen en dit meteen gaan plannen. Denk hierbij goed aan de vorige stap; het moet aansluiten bij de doelgroep en de eisen die daarbij meekomen. 

Randzaken van teamuitje

Het teamuitje plannen gaat ook gepaard met enkele randzaken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de benodigdheden voor het uitje. Dit kunnen simpele zaken zijn zoals ontbijtspullen als je een paar dagen weggaat of aan dingen zoals spelletjes, sportuitrustingen, presentatie spullen en ga zo maar door. Daarnaast is het enorm belangrijk om te allen tijde goed te communiceren over het uitje tegenover degenen die meegaan. Doe je dit niet, dan zullen ze ofwel onrealistische verwachtingen hebben ofwel niet mee kunnen/willen gaan. Er zijn ook nog andere leuke uitjes die je kan doen!