Games

Een F1 simulator game spelen heeft verrassende voordelen

Virtueel racen als een echte F1 racer is erg populair. Zo kun je eindelijk eens ervaren hoe het is om op een F1 racebaan te racen. Er zijn bedrijven die een F1 simulator verhuren, zodat je deze op een evenement kunt hebben staan. In een dergelijke simulator voelt het alsof je daadwerkelijk een F1 racer bent en kun je jouw vrienden uitdagen op de racebaan. De ervaring is zo realistisch mogelijk gemaakt. Zelfs de schokken van de raceauto zijn nagebootst! Virtueel racen in een simulator is dus erg gaaf, maar wist je dat het zelfs een aantal gezonde effecten op jou als gamer heeft?

Snelle reflexen en verwerking 

Een F1 simulator is een computer die virtuele modellen gebruikt. Het is een totale replicatie van de werkelijke auto en al zijn onderdelen. De stoelen, het stuur en de pedalen zijn waarheidsgetrouw ontworpen. Kijk bijvoorbeeld naar de F1 race simulator van weplayesports.com, waarbij geen enkel detail ontbreekt. Het effect hiervan is, dat zodra je gaat gamen, je enorm wordt getraind op je actiesnelheid. Net als bij een echte F1 race moet je aan veel acties tegelijk denken, heb je een snelle reactietijd nodig en vraagt de race om anticipatie en inzicht. Het resultaat van gamen met een F1 simulator is dan ook dat je reflexen sneller kunnen worden, evenals je vermogen om informatie te verwerken.

Een goede focus

Als je problemen hebt met focussen, bijvoorbeeld in je studie, kan dit komen doordat je snel overprikkeld bent. Bij te veel indrukken en informatie kan je brein het lastig vinden prioriteiten te stellen. Hierdoor kun je geen scherpe focus krijgen en raak je snel afgeleid. Een bijkomendheid van racen in een F1 simulator is dat je jouw focus kunt trainen. Op de virtuele racebaan krijg je te maken met allerlei obstakels en bochten, waardoor je jouw brein traint alert te blijven en zich te focussen. Het moment dat je deze focus verliest, heeft dit effect op je virtuele race en kan het zijn dat je de game verliest. Je vermogen om je de concentreren vergroot wanneer je virtueel racet en deze vaardigheden kun je ook op andere gebieden in je leven toepassen.