Vakantie

Hoe reis je het best door Europa?

Europa is een rijk gebied met heel veel verschillende landen, culturen, keukens en noem maar op. Je raakt er eigenlijk nooit uitgereisd of uitgekeken. Het voordeel van Europa is natuurlijk de grenzen tussen de landen. In tegenstelling tot de rest van de wereld, hoef je in Europa geen grensposten door. Je weet enkel dat je een grens passeert, door een bordje langs de kant van de weg. Dit maakt Europa ideaal voor geweldige reizen. Een stedentrip Europa waar je één of zelfs meerdere steden in verschillende landen bezoekt, is dan ook goed mogelijk en heel leuk. Maar hoe kun je binnen Europa het beste van plek naar plek reizen?

Met de bus

Europa bestaat uit verschillende landen met elk hun eigen openbaar vervoer en regels, wat het verwarrend kan maken om te begrijpen hoe je het beste van het ene land naar het andere kunt reizen. Gelukkig zijn er busorganisaties die bussen door Europa laten rijden en je naar verschillende landen kunnen brengen. Voor ideeën en inspiratie over waar je naartoe kunt, kun je een kijkje nemen op globehopper.nl. Houd er wel rekening mee dat de reis vaak lang kan duren, aangezien de afstanden in Europa groot kunnen zijn en sommige bussen wel meer dan een dag onderweg kunnen zijn. Voor verre Europese steden moet je misschien een keer overstappen.

Met de trein

De trein is misschien wel de meest idyllische manier van reizen door Europa. Dit continent zit namelijk vol treinsporen die aangelegd zijn in de mooiste gebieden. Denk bijvoorbeeld aan reizen naar Zwitserland met de trein, of door Scandinavische landen. Een paar van de mooiste treinreizen ter wereld zijn bijvoorbeeld in Noorwegen, waar je tussen de fjorden en berg passages door wordt vervoerd. Je kan natuurlijk losse treinkaartjes kopen, maar dan kunnen de kosten aardig oplopen. Een Interrail pas kan dan een goed alternatief zijn, waarbij je voor een bepaald bedrag een bepaalde tijd onbeperkt met de trein kunt reizen binnen Europa. Het is wel handig om even te controleren of je treinen moet reserveren in de landen waar je van plan bent te gaan reizen.