Financieel

Executie vonnis

Ben je van plan om een gerechtsdeurwaarder Amsterdam in te schakelen? Dan krijg je direct te maken met termen waar je nog nooit eerder van gehoord hebt. Het is natuurlijk handig om je een beetje in te lezen. Zo is de laatste fase van het gerechtelijke incassotraject een executie vonnis. Dit wil zeggen dat het vonnis van de rechtbank wordt uitgevoerd. De rechter heeft bijvoorbeeld bepaalt dat een schuldenaar moet betalen. De gerechtsdeurwaarder Amsterdam gaat dit geld terughalen en dit wordt een executie vonnis genoemd.

Executie vonnis kan op verschillende manieren

Er zijn meerdere manieren waarop een gerechtsdeurwaarder Amsterdam een executie vonnis bij een debiteur kan uitvoeren. De bekendste is natuurlijk de beslaglegging op loon of bankrekening. Heel soms wordt er zelfs beslag gelegd op ontroerend goed of goederen van de debiteur. Er wordt echt alles aan gedaan om de complete rekening te betalen. Dit is de rekening van de ondernemer, maar ook de kosten die gemaakt zijn door de gerechtsdeurwaarder Amsterdam. Deze komen namelijk niet voor jouw rekening, maar voor de rekening van de debiteur.

Helaas is een executie vonnis niet altijd succesvol

Een gerechtsdeurwaarder Amsterdam zal er altijd alles aan doen om de executie uit te voeren. Maar dit is lang niet altijd succesvol. Van een kale kip kan je tenslotte niet plukken. Als blijkt dat er simpelweg geen geld is dan kan er moeilijk iets verhaald worden. Gelukkig blijft een vonnis in Nederland voor 20 jaar geldig. Als in de toekomst blijkt dat er ineens wel geld is dan zal een gerechtsdeurwaarder Amsterdam alsnog het vonnis volstrekken. Ze doen dit echt net zolang tot het volledige bedrag betaald is.

Executie vonnis betekent letterlijk het uitvoeren van het vonnis

Eigenlijk hoef je dus alleen maar te onthouden dat de executie vonnis dus letterlijk betekent het vonnis uitvoeren. De gerechtelijke deurwaarder zal het vonnis van de rechtbank gaan uitvoeren. Dit zal in de meeste situaties betekenen dat deze het geld zal proberen te verhalen. Dit gebeurt via verschillende middelen zoals beslaglegging etc. Het vonnis hoeft alleen niet uitgevoerd te worden als de debiteur zelf besluit te betalen. Zodra de volledige rekening inclusief incassokosten door de debiteur betaalt is wordt de zaak officieel afgesloten. Het termijn hiervoor is echt afhankelijk van de debiteur en het vermogen van de debiteur. Soms kan het vrij snel verlopen als er voldoende vermogen is, maar als er te weinig vermogen is dan kan het heel lang duren voor al het geld geint is.