Zakelijk

Kartonnen dozen kopen, hier rekening mee houden

Ben je van plan om kartonnen dozen te kopen? Op het eerste gezicht lijken de verschillende dozen gemaakt van karton er min of meer hetzelfde uit te zien. Dat is echter niet helemaal juist. Wanneer je meer in detail kijkt zal je namelijk kunnen vaststellen dat er wel degelijk sprake is van bepaalde verschillen. Voor heel wat mensen geldt dat ze aan deze verschillen vrij weinig aandacht besteden met alle gevolgen van dien. Wil jij er zeker van zijn dat de dozen die jij gaat kopen perfect geschikt zijn voor het doel dat ze moeten dienen? Blijf dan zeker en vast verder lezen. 

Waar ga je de kartonnen dozen precies voor gebruiken?

De eerste vraag die je, je moet stellen voordat je over gaat tot het kopen van kartonnen dozen heeft te maken met de reden waarom je dozen wenst te kopen. Het is namelijk zo dat je op dit vlak een keuze kan maken tussen verschillende opties. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je op zoek bent naar dozen om spullen in te verzenden, maar daarnaast kan je er ook voor kiezen om dozen aan te schaffen omdat je bijvoorbeeld bepaalde spullen in de opslag wenst te zetten. Op het eerste gezicht mag je dan misschien wel vermoeden dat kartonnen dozen altijd over dezelfde eigenschappen beschikken, maar de praktijk leert ons dat dit zeker en vast niet correct is. Door ervoor te kiezen om kartonnen dozen aan te schaffen die perfect voor jouw doel zijn gemaakt kan je vervelende verrassingen voorkomen. Het is dus zeker en vast van belang om hier bij stil te blijven staan.

Aan deze eisen dienen verhuisdozen te voldoen 

Ben je specifiek op zoek naar dozen waarmee je kan verhuizen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dergelijke dozen bij voorkeur aan bepaalde eisen of verwachtingen tegemoet zullen moeten komen. Zo is het bijvoorbeeld zeker interessant wanneer deze dozen beschikken over handvaten. Deze maken het aanzienlijk eenvoudiger mogelijk om de dozen te kunnen hanteren. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat voor dergelijke dozen geldt dat ze bij voorkeur over een dubbele bodem dienen te beschikken. Is deze bodem niet voor handen? Dan zou dat er namelijk zomaar voor kunnen zorgen dat de inhoud uit de dozen valt tijdens het verhuizen.

Wat wanneer je op zoek bent naar dozen om te verzenden? 

Het spreekt voor zich dat kartonnen dozen vandaag de dag ook nog steeds ontzettend vaak worden gebruikt om spullen mee te verzenden. Wanneer jij specifiek dozen wenst te kopen die zich daartoe lenen zal je tot de vaststelling komen dat er met heel wat andere factoren rekening zal moeten worden gehouden. Het gaat hierbij dan concreet om:

  • De stevigheid van de dozen; 
  • Het gewicht waar de dozen over moeten beschikken;

Voor kartonnen dozen die je gaat gebruiken om te verhuizen of voor opslag geldt uiteraard dat het gewicht niet zo’n belangrijke rol speelt. Wanneer er sprake is van dozen die je gaat gebruiken als verpakkingsmateriaal om spullen te verzenden wordt dat natuurlijk een compleet ander verhaal. In dat geval moet de doos zelf over zo’n beperkt mogelijk gewicht beschikken terwijl ze toch voldoende kwalitatief moet zijn.