Gezondheid

Wat je moet weten over ooglidchirurgie

Heb je ooglidchirurgie overwogen? Als je het uiterlijk van je oogleden wilt verbeteren, is deze ingreep misschien iets voor jou. Het is echter belangrijk om te begrijpen waarom ooglidchirurgie nodig is en wat je tijdens het proces kunt verwachten. Laten we eens kijken naar wat je moet weten over ooglidchirurgie. 

Wat is ooglidchirurgie? 

Ooglidchirurgie is een chirurgische ingreep om hangende of verslapte boven- en onder leden te corrigeren. Het kan ook gebruikt worden om vetophopingen te verwijderen die wallen onder de ogen, rimpels en wallen in de bovenoogleden en overtollige huid in beide gebieden kunnen veroorzaken. Het doel van de ingreep is om de oogzone opener en wakkerder te laten lijken en er toch natuurlijk uit te zien. 

Wie komt in aanmerking voor ooglidchirurgie? 

Hoewel leeftijd een rol speelt bij het bepalen wie in aanmerking komt voor ooglidchirurgie (de ingreep wordt meestal pas aanbevolen na de leeftijd van 35 jaar), spelen andere factoren zoals genetica een nog grotere rol. Mensen met diepliggende ogen moeten misschien nog eerder een blepharoplastiek ondergaan dan mensen met van nature grotere ogen, omdat zich rond hun ogen zo snel rimpels vormen. Andere criteria om in aanmerking te komen zijn een goede algemene gezondheid en realistische verwachtingen over de resultaten van de ingreep. 

Wat kan ik verwachten tijdens de ingreep? 

De eerste stap bij elke ooglidcorrectie is een consult met je arts, zodat deze kan beoordelen of je geschikt bent voor de ingreep en kan bespreken welke resultaten je ervan mag verwachten. Tijdens de ingreep zelf worden kleine sneetjes gemaakt langs de bovenste of onderste wimperlijn of beide, afhankelijk van wat er gecorrigeerd moet worden. Door deze sneetjes worden overtollige huid, vetophopingen en spierweefsel verwijderd, waarna ze worden gehecht met oplosbare hechtingen die later niet verwijderd hoeven te worden. Afhankelijk van hoe uitgebreid je problemen zijn, duurt dit type operatie meestal een tot twee uur per oog, of langer als er tegelijkertijd aanvullende procedures worden uitgevoerd, zoals laser resurfacing of wenkbrauwliften. Voor meer informatie kun je terecht op ooglidcorrectie woerden.