Interieur

Zo ontwerp jij je ideale droombadkamer

Zit je eraan te denken om je oude badkamer in te ruilen voor een nieuwe, perfecte badkamer waar je altijd al van droomde? Een badkamer verbouwen begint natuurlijk met droom, een voorstelling, maar dit moet nog wel uitvoerbaar zijn. Door een goed ontwerp te maken en vervolgens professionals aan het werk te laten, heb jij straks je droombadkamer. Een ontwerp maken hoeft niet zo moeilijk te zijn. Het gaat er vooral om dat de professionals precies kunnen zien wat je wensen zijn, voordat ze zelf aan de slag gaan. Lees er hier meer over.

Laat je inspireren

Een bouwbedrijf, zoals bouwbedrijf-wendelgelst.nl, neemt altijd eerst de tijd om je wensen goed te leren kennen en kan vervolgens ook meedenken over de ideale badkamer. Je kunt dus al goed voorwerk doen door je wensen te verzamelen. De eerste stap is laten inspireren en deze inspiratie bij elkaar verzamelen. Je kan dit online doen, met een digitaal overzicht van alle plaatjes van badkamers die je gevonden hebt en mooi vindt. Je kan het ook fysiek doen. Denk bijvoorbeeld aan woontijdschriften waar je delen uit kunt knippen en kan verzamelen in een map. Dit hoeven niet enkel foto’s van badkamers te zijn, want een badkamer heeft meer belangrijke onderdelen. Je kan namelijk ook alvast nadenken over de kleuren en de stijlen waar je van houdt.

Maak een lijstje

Wanneer je tevreden bent over je verzamelen aan plaatjes, kleuren en structuren, is het tijd een prioriteitenlijstje op te stellen. Niet alles zal zomaar in één badkamer passen. Misschien zit je zelfs nog wel te dubben tussen een landelijke en een industriële stijl. Een lijstje maken is belangrijk, want je zet hierop precies wat het allerbelangrijkste is voor de inrichting van badkamer. Het is dus een soort checklist. Houdt bij het maken van deze lijst ook rekening met wat er absoluut nodig is in de badkamer. 

Een ontwerp

Voor iemand die graag zelf in de weer gaat met een papier en potlood kan dit lijstje omzetten in een ontwerp. Dit mag gewoon een schets zijn, ter verduidelijking van jouw ideeën en wensen zodat het verbouwbedrijf deze nog beter kan begrijpen. Je kunt dit het beste schetsen aan de hand van een plattegrond van je badkamer. Laat je lijstje en ontwerp zien aan het verbouwbedrijf, en de realisatie kan beginnen!