Feest

Zo organiseer je een strandfeest

Op het strand vind je de beste ingrediënten voor een goed feest. Van de zee, het strand en de zon worden de meeste mensen blij en als vanzelf ontspannen. Je hoeft op een strandfeest dus minder aan entertainment te denken, omdat de locatie zelf al veel voor je doet. Het is wel handig om ook echt een evenementenlocatie te selecteren, zodat je zelf helemaal niet hoeft na te denken over lekkere hapjes en drankjes. Denk aan strandtenten bijvoorbeeld. Vaak zijn deze ook heel goed bereikbaar, want essentieel is voor een feestje. Verder is de voorbereiding van zo een feest het halve werk. Lees hieronder wat je sowieso in je voorbereiding mee moet nemen!

Een locatie met een plan B

Je las al waarom een goede locatie zo belangrijk is. Bij een strandtent hoef je zelf bijna nergens meer aan te denken. Je kunt je feestje bijvoorbeeld bij timboektoe.org vieren. Wat een strandtent zo een handige optie voor een feest maakt, is dat je automatisch een plan B hebt. Wanneer het opeens toch blijkt te regenen op de dag van je feest, kun je met iedereen naar binnen gaan en daar het feestje voortzetten. Je zou dus zelfs een strandfeest kunnen organiseren op een dag buiten de zomer om, door lekker binnen af te spreken. Dan heb je toch het strandgevoel!

Muziek maakt de sfeer

Een feestje is pas een hit wanneer de muziek juist is. Tegelijkertijd kan je met de muziek de sfeer van het feestje bepalen. Wil je liever een relaxed feestje waar mensen gaan loungen? Kies dan muziek uit die mensen ertoe aanzet om lekker te gaan zitten en met elkaar te kletsen. Als de locatie je toestaat om met zijn allen te gaan dansen, kun je hiervoor natuurlijk ook bepaalde muziek selecteren. Je kan aan de locatie zelf vragen de muziek een beetje uit te kiezen en te bedienen, of je kunt zelf wat afspeellijsten maken. Vaak laten locaties jou wel je eigen muziek afspelen op hun geluidsinstallatie.

Hapjes en drankjes

Kies aan de hand van het menu van de locatie een paar hapjes uit die je gedurende het feestje geserveerd wilt hebben. Als je dit van te voren afspreekt, heb je er geen omkijken meer naar! Voor de drankjes kun je een bepaald bedrag afspreken en een tap openen op jouw naam. Met een klein budget kun je natuurlijk gewoon ieder voor zich laten afrekenen.